Nordmenn har rekord mye inkassogjeld i 2012

For ikke så lenge siden så kunne Kreditorforeningen fortelle at nordmenn har rekord mye inkassogjeld. Nordmenn har i dag svimlende 65 milliarder i utbetalte regninger. Hvor mye av dette som er kredittkortgjeld og forbrukslångjeld spesifiserer ikke, men det er en grunn til å tro at en stor del av denne inkassogjelden stammer i fra nettopp kredittkort og forbrukslån.

I samme pressemelding forteller kreditorforeningen at:

  • De beste betalerne bor i Møre & Romsdal (altså de som har minst inkassogjeld) 
  • De dårlige betalerne bor i Finnmark

Dette er en bekreftelse på trendene vi har sett, flere nordmenn havner i gjeldsproblemer enn tidligere. Norsk husholdningsøkonomi har aldri hatt det bedre, med rekordlave renter og høy lønnsvekst så burde tallet på inkassogjeld vært betydelig mindre. Vi tror at grunnen til at nordmenns inkassogjeld øker er at i takt med at velstanden øker så ønsker man å fremstå som man har mer enn man faktisk har.

Hvis du ønsker å unngå å bli en av de som kommer i statistikken for 2013 så anbefaler vi deg:

  • Ikke bruk penger du ikke har
  • Tenk deg om to ganger før du kjøper noe
  • Spar penger hver måned i en bufferkonto

Dersom du i dag har mye inkassogjeld så bør du prioritere å få nedbetalt denne gjelden. Det finnes i dag flere inkassobyråer som tjener flere titalls millioner kroner på inkassogjeld. Ikke kast bor pengene dine, ta tak i gjeldsproblemene i dag! Hvis du ønsker å kvitte deg med gjeld så kan du lese vår guide «Fra Kreditt til Debet» her.