Betaler du mye i skatt?

Betal mindre i skatt og mer på gjeld

Fra tid til annen blir vi kontaktet for å gi råd og veiledning til mennesker med høy kredittkortgjeld, en ting vi merker oss er at veldig mange betaler flere tusen kroner for mye i skatt hvert år. Når vi konfronterer folk med dette for vi ofte i svar at «men det er jo slik jeg sparer, jeg får jo pengene igjen neste år». Det er helt korrekt, men dersom du har mye i kredittkortgjeld så har du ikke råd til dette.

Noen vil nok være uenig i oss, men vi anbefaler alle med kredittkortgjeld og regne på skatten hver måned spesielt hvis du har en variabel inntekt. Hvis du kan betale ned 10000,- kroner mer på kredittkortgjelden i året ved å betale mindre i skatt og få 0,- kroner igjen på skatteoppgjøret, da har du spart mye mer penger enn du hadde gjort på rentene til staten.

Hvordan regner du skatten på krona?

Når du skal regne skatten på krona så har Skatteetaten en kalkulator som vi anbefaler. Du finner kalkulatoren her. Differansen på skatten og på kalkulatoren kan være noe. Eksempelvis så fikk undertegnende 1107,- kroner tilbake for inntektsåret 2012, da brukte undertegnede denne kalkulatoren for å frigjøre mest midler i en 6 måneders periode.

Dersom du har betalt for mye skatt i noen måneder vil din skatt de resterende månedene bli veldig lav. Et eksempel på dette er undertegnede som i 4 måneder skattet så lavt som 19 %.