Kredittkortgjeld kan føre til samlivsbrudd

Skjuler du gjeld for samboeren/kjæresten?

Gjeldsproblemer som kredittkortgjeld eller forbrukslångjeld kan være en enorm belastning for personen som blir rammet og personer i nære relasjoner. Vi kjenner til at mennesker både har blitt psykisk og fysisk syke av gjeldsproblemer, men vi kjenner også til samlivsbrudd som har oppstått grunnet kredittkortgjeld.

Økonomi er i dag i mange familier et tabu, spesielt hvis økonomien er betent med gjeld. Det kan derfor i mange tilfeller være slik at den ene partneren er uvitende om gjelden til den andre personen. Ofte så har gjelden vokst seg så stor når begge blir klar over det at den kommer som en bombe for den ene partneren.  Veldig mange forhold ryker på nettopp denne måten, noe som ofte gjør vondt verre for personen med gjeldsproblemer.

Hvordan unngå samlivsbrudd?

Vi i Kredittkortgjeld.com mener at gjeld ikke bør være et tabu belagt tema overhodet. I et forhold så bør økonomien være et høyaktuelt tema for begge parter. Økonomi er rett og slett en del av samlivet, en brikke i det store puslespillet. Hvis du har mye kredittkortgjeld som du har «gjemt» for din partner så anbefaler vi deg å fortelle din partner det ved neste anledning. Vår erfaring er at partnere ofte hjelper hverandre ut av kredittkortgjeld, så lenge man er ærlig om det. Vi anbefaler alle som har kredittkortgjeld eller andre gjeldsproblemer å få seg en støttespiller/mentor som kan gi deg råd og rosende ord under en til tider krevende prosess.

Min mor sa alltid «ærlighet varer lengst» og «sammen kan vi flytte fjell». Dette er ordtak jeg mener er viktig i et samliv, men også veldig viktig når man jobber med kredittkortgjeld og gjeldsproblemer.