Kredittkortgjeld

Hvordan bli kvitt kredittkortgjeld?

Det finnes i dag flere tusen nordmenn med kredittkortgjeld. Dette er en av de dyreste typene gjeld som finnes og den gjelden som vokser raskest dersom du ikke klarer å betjene den. Det som skiller kredittkortgjeld fra ordinær gjeld er at renta stiger dersom du ikke betaler ned gjelden, enkelte kredittkort kan ha en rente på over 20%.Til sammenligning har et forbrukslån gjerne en rente på rundt 16 % .Det betyr at dersom du ikke betaler ned på gjelden så vil du hele tiden ligge 20 % bak.  Derfor lønner seg å kvitte seg med kredittkortgjelden så raskt som mulig.

Dersom du har mye kredittkortgjeld og ønsker å kvitte deg med denne så har du i hovedsak 3 valg:

Refinansier kredittkortgjelden

Hvis du refinansierer kredittkortgjelden så betyr det i praksis at du låner penger for å betale ned gjelden. For at refinansiering skal ha noen positive effekter så må betingelsene (rente,omkostninger og gebyrer) være lavere enn du har i dag på kredittkortgjelden. Hvis du ønsker å lese mer om refinansiering av kredittkortgjeld så kan du lese her. 

Privatlån til nedbetaling av kredittkortgjeld

Hvis du har foreldre eller søsken som du vet har en romslig økonomi så kan det være at de kan hjelpe deg. Med et privatlån kan du få de beste betingelsene og ikke minst betale ned lånet raskest mulig. Før man låner penger privat så bør man sette opp en kontrakt og ikke minst lage noen regler, vi har skrevet mer om privatlån her.

Gjeldssanering/Gjeldsordning 

Dersom du har et stort beløp i gjeld så kan gjeldssanering/gjeldsordning være en mulighet. Dette bør kun vurderes dersom du har store gjeldsproblemer og gjelden spiser opp mer enn 50 % av din økonomi hver måned. En gjeldssanering/gjeldsordning betyr egentlig at du er konkurs. For å lese mer om hva dette betyr og hvordan man går frem for å få en gjeldsordning så kan du lese mer her. 

For å få en komplett guide over hva du må gjøre for å kvitte deg med kredittkortgjelden og rydde opp i økonomien så anbefaler vi at du leser vår guide «Fra kreditt til debet». Du kan  lese den her!