Sliter du med kredittkortgjeld?

Hvordan bli kvitt kredittkortgjeld?

Kredittkortgjeld er ikke noe gøy å ha og heller ikke særlig billig. Vi vet hvordan det er å ha kredittkortgjeld hengende over hodet, det er ingen god følelse. Dette mener vi er gode grunner for at du skal ta tak i kredittkortgjelden og bli kvitt den en gang for alle. Vi har laget en guide til som ønsker å bli kvitt kredittkortgjelden, den er presentert nedenfor.

Hvor starter jeg?

Det som ofte skjer når man opparbeider seg kredittkortgjeld er at man mister oversikten. Dersom du virkelig ønsker å bli kvitt denne gjelden så anbefaler vi at du skaffer deg oversikten. Vi ber deg ikke bare om å skaffe deg oversikten over gjelden men også  over din økonomi. For å få oversikten over din økonomi trenger du å:

  • Finne ut av hvor mye penger du tjener hver måned
  • Kartlegge forbruket ditt (finne ut hva du bruker penger på og hvor mye)
  • Finne ut hvor mye gjeld du har
  • Finne ut hvorfor du har fått kredittkortgjeld?

Det vi i Kredittkortgjeld.com er opptatt av er at du får betalt ned kredittkortgjelden, men også at du får økonomien på rett kjøl igjen. Dette er viktig for at du ikke skal havne i det uføret kredittkortgjelden har ført deg i igjen. Den eneste måten du kan gardere for at dette ikke skjer igjen er at du får oversikt over økonomien.  Den beste oversikten får du hvis du lager et budsjett for den «gamle» økonomien og et for den nye (den uten kredittkortgjeld). Et budsjett er ganske enkelt å lage hvis du bruker en mal, vi anbefaler å bruke Sparebank 1 sin gratis budsjett app, du finner mer informasjon om den her.

Veien videre for å bli kvitt kredittkortgjelden

Nå har du laget et budsjett for den nye økonomien og den gamle økonomien. Så hvorfor ba vi deg om å lage to budsjett? Det er fordi du skal se hvor feilene din har ligget. Har du brukt for mye penger på røyk,øl eller restauranter? Det er slike ting vi ønsker å vise deg. Du skal selv se grunnen til at kredittkortgjelden har oppstått. Det nye budsjettet derimot skal være et realistisk og nøkternt budsjett, her skal man legge til rette for 2 ting. Nedbetale kredittkortgjeld og bygge opp en buffer. Du kan lese mer om hva en buffer er her.

Når budsjettet er laget, listen over de du skylder penger er utarbeidet, du vet hvorfor du har pådratt kredittkortgjeld da kan vi gå videre. Veien videre er å finne ut hvordan du kan gjøre kredittkortgjelden billigere og ikke minst lettere å holde oversikten på. Vi anbefaler følgende alternativer:

-Refinansiering (med eller uten sikkerhet), du kan lese mer om refinansiering her

-Privatlån, du kan lese mer om privatlån her.

Det som er viktigst er å få fjernet kredittkortgjelden med de høye og dyre rentene så fort som mulig. Hvis man får flyttet kredittkortgjelden i et billigere lån så vil den bli billigere å håndtere,raskere å nedbetale og du vil få en enkel oversikt.

Når du har fått innvilget refinansiering eller fått et privatlån

Da skal du først og fremst holde deg til det nye budsjettet. Du skal betale ned på lånet hver måned. I tillegg så bør du jobbe mot å ikke havne i dette uføret igjen. Vi anbefaler at du klipper i stykker kredittkortene og holder deg unna alle kredittprodukter. Det er også nå en mulighet for å reservere seg mot kredittsjekker, det betyr at du kan sperre deg selv fra å ta opp forbrukslån og kredittkort.

Lykke til fra oss i Kredittkortgjeld.com!