Hva er en buffer?

Buffer

En bufferkonto er en type sparekonto, som vi mener alle bør ha. Denne sparekontoen er designet for å takle uforutsette utgifter. Med uforutsette utgifter mener vi tannlegeregning, ny vaskemaskin eller bilreparasjon. Utgifter som du ikke har regnet med men som vi alle vet dukker opp en gang i blant.

Hvor mye bør jeg ha på bufferkontoen?

Egentlig bør du ha så mye som mulig på bufferkontoen, men 3x månedsinntekt bør være målet. Mange tenker at dette kanskje er umulig å oppnå, men det er det ikke. Hvis du allerede har en vanskelig økonomi så er det ennå viktigere å spare til bufferkontoen. Vi snakket nylig med en familie som tok kontakt grunnet noen råd rundt refinansiering, de hadde valgt å legge sommerferien hjemme for å spare feriepengene til bufferkontoen. Neste år derimot vil kredittkortgjelden være nede i null og de er forberedt på uforutsette utgifter, så da er planen å unne seg en skikkelig ferie.

Hvordan fungerer en god bufferkonto?

En god bufferkonto fungerer slik at du hele tiden har et stort beløp på konto, la oss 40000,- kroner. Hver måned setter du av 10 % av inntekten din inn på denne kontoen. Det betyr at bufferen hele tiden vil få påfyll, da vil du være sikker på at du til en hver tid har penger til uforutsette utgifter.

Hvordan skal jeg oppbevare bufferen?

Vi anbefaler alle som har eller skal opprette en bufferkonto om å legge pengene på en høyrentekonto med 12 frie uttak i året. Da får pengene bein å gå på så du vil tjene litt renter på det også. Ta kontakt med banken din i dag for å finne en konto med god rente.