Refinansiering

Hva er refinansiering?

Refinansiering er en måte for deg med kredittkortgjeld å spare penger. En refinansiering betyr at du samler din kredittkortgjeld i et lån. Ved å samle din kredittkortgjeld i et vanlig får du lavere rente, mindre gebyrer og omkostninger. I tillegg så får du bedre kontroll over dine lån og økonomi.

To typer refinansiering

Det finnes to typer refinansiering, refinansiering uten sikkerhet og refinansiering med sikkerhet.

Hvis du eier egen bolig så kan du søke om refinansiering med sikkerhet. Det betyr at du kan låne penger på boligen din for å betale ned kredittkortgjelden. For at bankene skal godta dette må du ikke ha misligholdt boliglånet og du bør ha betalt ned et par år slik at det er noe å bake inn i boliglånet, eventuelt ha opplevd en verdistigning. Du kan lese mer om refinansiering med sikkerhet her.

Dersom du ikke eier egen bolig så kan refinansiering uten sikkerhet være noe for deg. Det betyr at banken ikke tar sikkerhet i noen av dine eiendeler for lånebeløpet. Lånet er dyrere enn det lånet du får hvis du eier egen bolig, men mye billigere enn kredittkortgjelden din er i dag. Du kan lese mer og søke om refinansiering uten sikkerhet her.