Jula er en kredittfelle!

Nå er vi kun få dager før vi går inn i den hektiske juletiden. Dette er en veldig koselig tid, men samtidig så er det mye som skal gjøres:

  • Kakebaking
  • Julepynt
  • Julebord
  • Julegaver

Dette er faktisk en av de tidene på året hvor vi nordmenn svir av mest penger hvert år. Det er jo en kjent sak at julegaver koster penger, men det ikke alle tenker på er at det er mer enn julegaver som koster penger. Det er alle de tingene ovenfor kombinert som koster penger. I tillegg så har vi nordmenn hatt svært gode tider de siste årene så vi bruker mer penger på julepynt, julebord og julegaver. Det er helt greit å bruke mye penger på jul/julefeiringer, men bare hvis du har pengene. Det er veldig mange i dag som finansierer julfeiringen med:

  • Kredittkort
  • Forbrukslån

Vi ønsker å fraråde alle til å finansiere julefeiringen med kredittkort og forbrukslån. I beste fall kommer du til å betale ned på julefeiringen 2013 helt til julefeiringen 2014. I værste fall kan du ende opp med kredittkortgjeld eller forbrukslångjeld som du ikke klarer å betale ned. Dette kan få fatale konsekvenser som kan kan påvirke store deler av ditt liv.

Vårt tips til deg som sliter litt med økonomien i disse juletider er å ikke bruke kredittkort eller ta opp forbrukslån. Ta heller å prioriter pengene dine. Lag julegaver selv, du trenger ikke være med på alle julebord (mange mennesker har kun 1 julebord, det er mer enn nok) og du trenger ikke kjøpe ny julepynt hvert år.

God jul fra oss i Kredittkortgjeld.com :)