Lønnsforhøyelse kan lette på gjeldsproblemene

Fra tid til annen får vi spørsmål fra mennesker med store gjeldsproblemer om hvordan de kan kvitte seg med kredittkortgjeld, forbrukslångjeld eller vanlig inkasso. Det finnes mange tiltak man kan gjøre, men et tiltak som vi har fått høre er svært effektivt og ikke tar så lang tid er lønnsforhøyelse.

Hvorfor kan lønnsforhøyelse hjelpe deg med gjelsproblemene?

Høyere lønn, betyr mer utbetalt i lønn. Dersom du har høyere lønn så kan du også betale ned gjelden din raskere. Dette vil spare deg mye penger i renter og omkostninger.

Generelt om lønnsforhøyelse

Lønnsforhøyelse er som regel et punkt som står beskrevet i arbeidskontrakten din. De aller fleste bedrifter og organisasjoner opererer med en lønnsforhandling i året. I noen større organisasjoner kan man oppleve at det er flere lønnsforhandlinger. Det veldig mange glemmer er at det kan være svært mye å hente med en personlig lønnsforhandling. Disse foregår gjerne rett før jul, altså før året er over. Dersom man har en god tone med arbeidsgiver å forteller at det er en «ekstra ordinært situasjon» så skal man ikke se bort i fra at man kan få dette tidligere.

Er lønnsforhøyelse innen din rekkevidde?

  1. Har du fått lønnsforhøyelse de siste 2 årene?
  2. Går bedriften du jobber i bra?
  3. Gjør du en god jobb?
  4. Har du fått mer ansvar enn når du først startet?
  5. Jobber du mye utbetalt overtid?

Dersom du har hatt en medarbeidersamtale tidligere så kjenner du helt sikkert til mange av disse punktene fra før. De er viktige for at du skal ha et godt forhandlingsgrunnlag. Du må bruke alle disse punktene til din egen fordel. Du må på en måte overbevise din arbeidsgiver om verdien du tilføyer bedriften og gjør deg selv attraktiv.

Fortjener du lønnsforhøyelse men får ikke?

I enkelte tilfeller får man ikke høyere lønn med mindre man har noen andre tilbud å slå i bordet med. Dette er selvfølgelig en veldig dum praksis, men den er nå der. Da anbefaler vi at du prøver å hente inn tilbud fra andre potensielle arbeidsgivere. Her er noen raske tips som er svært effektive:

LinkedIn

Finn.no

Har du fått lønnsforhøyelse og har kredittkortgjeld?

Da bør du bruke hele lønnsforhøyelsen på å betale ned gjeld. Når gjelden er nedbetalt, da kan du nyte lønnsforhøyelsen.

Lykke til!